Het spannendst aan ons verblijf in Hoi An was eigenlijk de reis ernaartoe. Maandagmorgen 23 juli gingen we naar het vliegveld voor een vlucht naar Hue. Na aankomst op het vliegveld bleek onze vlucht 6,5u vertraging (door de tyfoon?) te hebben! Gelukkig waren wij echter heel vroeg (en VIP!), waardoor we nog de mogelijkheid hadden om ons over te laten boeken op een andere vlucht. En zo hadden we ineens een vlucht naar Da Nang, zo’n 40km zuidelijker dan onze initiële bestemming. Na aankomst daar besloten we om dan ook maar niet weer naar het noorden te reizen maar nog iets verder zuidelijker naar Hoi An te gaan.

Nadat we ons met een taxi in Hoi An hadden laten afzetten, wilden we eerst maar eens even lunchen en op zoek naar een hotel. Dit laatste bleek nog niet zo makkelijk; veel hotels zaten al vol of waren ver boven ons budget. Uiteindelijk toch nog een prima hotelletje gevonden voor 15 dollar per nacht.

Na het inchecken en droppen van de bagage, zijn we het stadje wat gaan verkennen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat Hoi An vooral bekend is vanwege alle kleermakers! Een compleet maatpak incl. stropdas voor 150 euro, jurken, broeken en winterjassen, je kon het zo gek niet bedenken. Helaas voor ons begon het halverwege de wandeling te regenen en besloten we te schuilen in zo’n kledingzaak. En dat hadden we nooit moeten doen! Al snel had Pleunie een jas en een jurk gepast en nog een tweede jurk gevonden. Toen duidelijk werd dat ik die niet meer uit haar hoofd gepraat zou krijgen, hebben we er nog maar een broek voor mij bij gedaan om er een zo goed mogelijke deal uit te slepen. Dit is uiteindelijk 110 dollar geworden voor alle vier de artikelen!

De dag erna konden we alles al komen passen voordat we naar het strand gingen. Terwijl wij op het strand lagen, werden de laatste aanpassingen gedaan en na terugkomst gingen we de kleding ophalen. Bij het afrekenen probeerden ze onze goede deal nog weer wat te verpesten door het overeengekomen bedrag in dollars te vermenigvuldigen met 22000 VND, waar dit op dat moment ongeveer 20850 VND was!

De laatste dag in Hoi An hebben we nog de wandeling door het dorpje gedaan die we in de Lonely Planet vonden. Ook tijdens deze wandeling werden we nog weer bijna aangestoken door de koopgekte in dit plaatsje, doordat we een heel leuk schilderij zagen! Na even twijfelen konden we dit toch wel laten hangen en zijn we onze spullen gaan pakken voor de nachtbus.