De route

In de header van deze pagina (de balk met de wereldkaart) is de route van onze wereldreis weergegeven zoals we deze op dit moment gepland hebben. De rode lijnen zijn bedoeld om “overland” te volbrengen, de blauwe lijnen staan voor stukken die we willen vliegen. Grofweg is de route in vier etappes onder te verdelen:

  1. De Trans-Mongolie Express en China
  2. Zuid-Oost Azie
  3. Australië en Nieuw-Zeeland
  4. Zuid Amerika

Voor iedere etappe (klik op de link) hebben we een pagina aangemaakt waar we wat meer op de geplande route inzoomen. Voor vertrek hebben we alleen de Trans-Mongolië Express geboekt. De rest van de reis kan dus nog volop aangepast worden naar inzichten die we onderweg opdoen.

De reden waarom we niet voor een zogenoemd wereldticket hebben gekozen, is voornamelijk vanwege het feit dat alle vluchten van tevoren moeten worden vastgelegd. De prijs van de tickets is op zich niet verkeerd en ook zijn de vluchten redelijk goedkoop wijzigbaar, maar het was toch iets waar wij geen zin in hebben. Het voordeel wat we nu hebben is dat we flexibel zijn in waar we heen willen, waarbij we dan wel het nadeel hebben van onderweg tickets regelen. Maar of we een ticket nu thuis via internet boeken of vanuit een willekeurig hostel met wifi maakt weinig verschil hopen we maar.

Geef een reactie

'