Eenmaal van het schip was het een behoorlijk eind lopen naar de dichtstbijzijnde metro. Daar aangekomen was het vrij eenvoudig om het hostel te vinden. Met 1 overstap en daarna nog 5 minuten lopen waren we er zo. Aangezien we maar 2 dagen in Barcelona zouden blijven, gingen we na het inchecken vrij snel weer op pad. Na een portie kebab hebben we lopend de binnenstad verkend. Eerst de Gaudí huizen Casa Batlló en Casa Mila bekijken, gevolgd door het slenteren over de Ramblas, een bezoek aan de fruitmarkt La Boqueria en een bezoek aan de kathedraal. Dit was nog lang niet alles wat je wil bekijken in het centrum van Barcelona, maar zo ongeveer de hoogtepunten die we in 1 dag gestopt kregen.

De volgende dag begon met een bezoek aan de trekpleister van Barcelona: La Sagrada Familia. In het hostel hadden ze ons aangeraden om via de site online kaartjes te bestellen en zo de lange wachtrij te kunnen overslaan. Dit is echt een gouden tip voor mensen die daar nog eens heen gaan! Het kost ongeveer 5 minuten online en je loopt echt zo door naar binnen, terwijl de rij buiten tot wel 4 uur kan duren!

We hebben veel kerken gezien tijdens deze reis, maar dit was toch echt de mooiste en meest indrukwekkende! Na het bezoek aan de Sagrada Familia zijn we nog langs een ziekenhuis / universiteit gereden die ook door Gaudí ontworpen zijn. Hier waren ze echter flink aan het verbouwen waardoor er weinig te zien viel. Ook werd het kouder en omdat we geen jassen oid bij hadden besloten we terug te gaan naar het hostel voor lunch en warme kleren.

De rest van de dag hebben we doorgebracht met een bezoek aan Park Güell. Je raad het al, ook ontworpen door Gaudí en ook echt een aanrader bij een bezoek aan Barcelona. Je kunt er heerlijk wandelen, na een flinke klim genieten van een prachtig uitzicht over Barcelona of gewoon relaxen en (bijzondere) mensen ontmoeten. Wanneer je meer tijd hebt dan wij, zou je je hier makkelijk een hele dag kunnen vermaken!

De dag van ons vertrek zijn we ’s morgens nog even snel langs Camp Nou gelopen. Helaas geen tijd voor een rondleiding, maar we hebben het nu in ieder geval al van de buitenkant gezien.. En dat was alweer het laatste van 2 dagen Barcelona. Om 11u vertrok de high speed (300km/u) trein naar Madrid voor ons weerzien met een vriendin uit Nieuw-Zeeland!