We zijn met de nachtbus van Hoi An naar Nha Trang gereisd. Een nachtbus betekent in Vietnam dat er geen stoelen maar bedden zijn. Prima.. voor Aziaten! Nederlanders schijnen de langste mensen ter wereld te zijn, wat we als niet-eens-zo-lange-Nederlanders al merkten. We hadden daarbij de laatste plekken in de bus gekregen, en dat was achterin. Dit leek eerst fijn, maar het duurde niet lang voordat we doorhadden waarom dat de plekken waren die als laatst gekozen werden; het is achterin erg warm!

Echt slapen in de bus ging dus niet, maar het was erg gezellig met wat biertjes en de twee andere Nederlanders (en een Fransman) achterin. Na de zoveelste keer wakker worden zagen we een mooie zon achter een strand opkomen. Nog geen 10 minuten later stopten we, want dat was het strand van Nha Trang al. We liepen gelijk door naar het hostel om in te checken. Natuurlijk kon dat nog niet, maar we konden wel onze bagage stallen zodat we alvast een rondje konden lopen door het stadje.

Na het inchecken zijn we lekker naar het strand toe gegaan om te relaxen, te bruinen en te zwemmen. We hadden een bedje gehuurd, want de zon was erg fel en het zand erg heet. Eind van de middag merkten we al dat 20 minuten in de zon bruinen al té enthousiast was: verbrand!

Al gauw kregen we in de gaten dat Nha Trang het Salou van Vietnam is! Bij ons hotel hoorde ook een bar, waar we een gratis welkomstdrankje kregen. Bij het restaurant van het hostel kreeg je bij elk hoofdgerecht een “bucket” cocktail cadeau, wat onderhand duurder was dan sommige gerechten! ’s Avonds na de eerste cocktail in de bar voelden we dat we haast niet geslapen hadden en dat de cocktail impact had. Op tijd naar bed dus!

De tweede dag zijn we weer naar het strand geweest (ditmaal alléén maar in de schaduw), en daarna wederom naar de bar. Daar hebben we gezellig wat gekletst met andere backpackers, maar het was weinig bijzonders.

De volgende ochtend gingen we alweer vroeg weg, want tussen half 7 en 7 uur werden we verwacht voor de bus naar Da Lat. Even twee daagjes ertussenuit geweest, het is weer tijd om de wereld te verkennen en de toerist uit te hangen!