Bij aankomst op het station was het even zoeken naar de metro. Nadat we deze eenmaal gevonden hadden, besloten we vast naar de halte te gaan waar we onze Spaanse vriendin Teresa zouden ontmoeten. Wel was dat pas 6 uur later, maar dat zouden we dan wel zien. Aangekomen op dat station zagen we geen bagagedepot, maar wel een McDonalds. Na een kort overleg besloten we daar onze intrek te nemen voor de komende 6 uur. Na 10 maanden ben je niet meer zo enthousiast om van alles te regelen om maar wat te kunnen zien. En als dan het weer ook niet meewerkt, is de keus voor een middagje mac met wifi snel gemaakt..

’s Avonds ontmoetten we onze vriendin en gingen we naar haar huis. Daar hebben we ’s avonds gezellig bij gekletst en home-made tapas gegeten. Erg gezellig! De volgende dag moest zij nog een halve dag werken en hebben wij zelf wat rondgelopen. Voor de lunch hadden we afgesproken in een leuk restaurantje en ’s middags heeft ze nog meer van de stad laten zien, regelmatig onderbroken door een drankje. Eerlijk gezegd is Madrid (zeker vergeleken met Barcelona) gewoon niet zo’n mooie stad. We hebben ons bezoek aan Madrid (en dus eigenlijk de hele reis) nog wel heel leuk afgesloten met een diner gevolgd door een traditionele Flamenco show!

De volgende dag stond helemaal in het teken van naar huis gaan. Ons vliegtuig vertrok rond 11u ’s morgens en we moesten dus om 9u al op het vliegveld zijn. Het is toch wel een vreemd gevoel om na zoveel maanden en belevenissen te beseffen dat je naar huis gaat, maar we keken er ook heel erg naar uit om onze familie weer te zien! Natuurlijk heeft op zo’n moment het vliegtuig weer wat vertraging, stom genoeg omdat mensen niet snel genoeg in kunnen stappen.. Maar uiteindelijk was het dan toch zover en konden we na bijna 10 maanden onze familie weer in de armen sluiten.

Zo komt er een eind aan een fantastisch avontuur en lang gekoesterde wens. In de afgelopen maanden hebben we ongelooflijk veel gezien en meegemaakt en geweldige ontmoetingen gehad. Dit blog en onze duizenden foto’s geven hier een idee van, maar ook heel veel is niet onder woorden te brengen of met foto’s weer te geven. Deze herinneringen zullen voor altijd bij ons blijven en dat is misschien nog wel het meest waardevol!