Woensdag kwamen we eind van de middag met de bus aan in Ho Chi Minh Stad (HCM). Het regende, dus regenhoes om de backpack en met de paraplu’s op zoek naar “Saigon Backpackers Hostel”, waar we een kamer op een slaapzaal hadden geboekt. Het was minder ver lopen dan gedacht! Maar het inchecken duurde wat lang, ze kon onze reservering niet vinden. Bleek dat dit het “Saigon Backpackers Hotel” was! Die ene missende letter betekende nog een stukje doorlopen, waar we verderop in de straat het hostel vonden.

We hebben gezocht naar de Coop Supermarkt, want die zou vlakbij zijn. Fijn om zo nu en dan eens in een supermarkt inkopen te doen, met vaste, duidelijke prijzen en airco! We hadden spullen gekocht om zelf tosti’s te maken! Daarna hebben we een toer geboekt naar de Mekongdelta. We hadden inmiddels zo’n honger, dat we de tosti’s maar voor de volgende dag bewaarden, en zijn we een pizza-restaurantje ingedoken.

De volgende dag hebben we een stadswandelroute uit de Lonely Planet gedaan. Dit was een mooie route door de oude stad. Al snel kwamen we langs een grote overdekte markt, waar allerlei verschillende handen je arm vastpakten om je naar een kraampje te leiden en vasthielden tot je iets kocht. Hier trokken we ons niet veel van aan, maar hebben ons laten verleiden om tóch iets te kopen! Een “Adidas” shirtje, met de gedachte dat een sportshirt niet zo erg zweet als een katoenen shirt.

‘s Avonds in het hostel stond de tv aan op de Olympische Spelen. We waren in Azië, dus werd na het tafeltennis ook het badminton live uitgezonden! Tussendoor nog de tosti’s gemaakt, heerlijk avondje.