Terugblik: China

Vanaf dit artikel gaan we starten met een nieuw item; de terugblik. Hierin gaan we terugblikken op onze reis in een land over de positieve, negatieve en opvallende dingen die we daarin tegenkwamen. Ook zal het Google maps kaartje onze gehele route in dat land nog een keer tonen.

In China zijn we in totaal vier weken verbleven. Het eerste wat ons opviel is dat er heel weinig Chinezen Engels spreken. Hier kwamen we bij aankomst in Peking al achter bij het zoeken naar een (werkende) pinautomaat. Ook een Engelse menukaart is vaak een ontbrekende luxe. Bereid je hier dus op voor door wat zinnen op papier mee te nemen.

Daarnaast heeft het land zo ongelooflijk veel te bieden dat je achteraf altijd zal concluderen dat je langer had moeten blijven. Wij hadden weinig over China gelezen en bepaalden in de TME dat we naar het zuidwesten wilden o.b.v. verhalen van anderen. Maar ook dat bleek nog veel te groot voor 4 weken! Goed bedenken wat je wil zien (steden, natuur, cultuur, strand) in hoeveel dagen/weken en daar een passende route bij zoeken is dus aan te bevelen.

Ook viel ons op dat er bij de steden in rap tempo over afgrijselijk lelijke flats uit de grond worden gestampt. Blijkbaar heeft de 1-kind politiek nog niet het gewenste resultaat en is er een groot tekort aan woonruimte in de steden.

One Response to Terugblik: China

  1. Bart Vaessen

    Hoi Harrie en Pleunie, mooi om te lezen dat jullie het goed hebben. Heel veel plezier nog met het vervolg en ik ben benieuwd naar de rest van de foto’s! Geniet ervan! Groetjes, Bart.

Geef een reactie

'