In Chengdu hebben we ons door “mister panda”, eigenaar van het hostel waar we verbleven, diverse tickets aan laten smeren voor het vervolg van onze reis. Het meest opvallende hiervan was een “river cruise” over de Yangtze. Hieraan zullen we in een later bericht ruim de aandacht schenken. Deze cruise zat natuurlijk vol en kon niet direct aansluitend geboekt worden. Daarom verbleven we eerst twee nachten in Chongqing. Waarschijnlijk hebben de meesten hiervan, net als wij, nog nooit gehoord. Het is echter een van de grotere steden van China met een slordige negen miljoen inwoners.

Bij onze aankomst op vrijdagmorgen, wisten we ons na enig zoeken in een bus te persen. Het OV in China is op zich goed geregeld, voor een dubbeltje of een kwartje rijd je de hele stad door, maar met zoveel mensen heb je natuurlijk altijd volle bussen. En neem dam maar eens een backpack en een rugzak mee die bus in! Tijdens de busrit van ongeveer drie kwartier hebben we niks anders gezien dan heel veel hele hoge (Bijlmer)flats. Bij ons dus weinig zin om de stad te bekijken.

Op zaterdagmorgen werd er echter een wandeling georganiseerd vanuit het hostel en daar wilden we ons dan nog wel aan wagen. Even snel de must sees bekijken van deze stad en verder de site bijwerken, eten, slapen etc. Deze wandeling werd bij vertrek door de gids echter al een hike genoemd en toen had er bij ons een lampje moeten gaan branden! Na ongeveer 20 trappen namen we een kabelbaan en zaten we ineens midden in het bos! Bleken we de enige berg uit de omgeving te gaan beklimmen om daar een tempel te bekijken.. Gelukkig waren er meerdere buitenlanders die het verkeerd begrepen hadden en werd het een vrolijke tocht. De foto’s die we een volgende keer bij zullen voegen gaan dan ook over hoge flats en deze bergtocht op Birckenstocks!