Weer een nachtbus, vreselijk! Gelukkig was het niet heel moeilijk om ons hostel in Kings Cross (wijk) te vinden. Daar konden we al om 9 uur in de ochtend inchecken! Iedereen in de kamer sliep nog, maar wij gingen weer naar beneden waar we al gelijk gebruik mochten maken van het (gratis) ontbijt.

We hadden drie dagen in Sydney, en dat is niet veel. We besloten dus gelijk de stad in te gaan. We liepen via de Botanische tuinen (enorm groot, ook koffie / thee gedronken) naar de Opera House. Via de “monumentale trappen” zijn we naar binnen gegaan om een toer te boeken. Helaas was de eerstvolgende al vol, dus besloten we de laatste van de dag te boeken. We liepen eerst naar de McDonalds voor een lunch, lekker! Daarna via de I-MAX, waar we een film wilden kijken – maar we hadden echter geen zin in een (natuur)documentaire. We hebben toen Darling Harbour bekeken met mooie fonteinen. Ook hadden we Paddy’s market gevonden: een groot luxe winkelcentrum.

Ruim op tijd waren we weer bij het Opera House. Om vijf uur hadden we een rondleiding, heel interessant, door het hele gebouw en via alle zalen. Na afloop van de tour liepen we via de Botanische Tuinen terug – voordat dat park sloot om 17.30u. Daar hadden we namelijk een mooi uitzicht op de Opera House en de Harbour Bridge, die ’s avonds verlicht worden. Tijdens het wachten op het perfecte moment hebben we een koker pringles weggekaand. Eenmaal terug in het hostel hadden we niet veel honger meer, dus hadden we genoeg aan een emmer yoghurt.

De volgende ochtend wilden we naar Bondi beach! Na ons eerste kaartje al gekocht en gebruikt te hebben, besloten we dat een dagpas OV wellicht goedkoper was – en hebben die alsnog gekocht. We stapten bij het strand uit en hebben daar heerlijk op het strand gelegen. Ook daar zagen we overal om ons heen weer de Australische drang om altijd en overal hard te lopen. Wij hebben gewoon gewandeld! Er was een mooie (kust)wandelroute van Bondi beach naar Coogee beach, vanwaar we een willekeurige bus namen naar Circular Quay (ligt vlakbij Opera House, weer bekend gebied). Met de dagpas kon je ook gratis gebruik maken van de ferry naar Manly Beach, wat een must-do is volgens de Lonely Planet en alle andere toeristenfoldertjes. Vanaf de ferry hadden we inderdaad een mooi uitzicht op het Opera House, maar de “spit-wandeling” in Manly viel ons erg tegen na de mooie wandeling bij Bondi diezelfde ochtend! Manly lijkt een beetje op het Amstelveen van Amsterdam. Na 10 minuten besloten we de ferry weer terug te nemen en de wandeling te laten voor wat het was..

Terug aan de leuke kant van de stad gingen we naar de Harbour Bridge om eroverheen te lopen. Niet over de boog, dat was ons het geld niet waard, maar gewoon over het voetpad. Vanaf de brug en de overkant hadden we weer supermooi uitzicht op het Opera House, geweldig mooi gebouw! Eind van de middag waren we in Darling Quarter, waar alle hippe mensen borrelen en eten; tijdens happy hour konden wij ook wel wat biertjes en wijntjes bestellen! Toen we de pizza-actie zagen (1 voor 20$, 2e gratis als je ook wat drinken bestelde), besloten we daar heerlijk van te genieten! Ons café had blijkbaar wifi, dus pizza en uitzicht gelijk gepost op facebook!
Om een uurtje of 8 hadden we nog een keer de ferry naar Manly – en gelijk terug – voor het mooie uitzicht. Heerlijke dag!

Donderdag gingen we verhuizen; wat meer richting vliegveld. We hadden op hostelworld.com een mooi betaalbaar hotelletje gevonden en kwamen voor een dichte deur. De receptie was standaard onbezet, maar er hing een telefoon en binnen 2 minuten was er iemand om ons in te checken. Mooie privé kamer met groen uitzicht vanaf ons bed door onze balkondeuren: ideaal!

Eind van de ochtend gingen we met de bus naar het centrum, waar we een picknicklunch hebben genuttigd in Hyde Park.
We liepen daarna door de stad waar we verschillende straatartiesten zagen, leuk om te zien. Vervolgens gingen we richting Chinatown, waar we twee toeristische “I love Sydney” shirts hebben gekocht. Toen we even verder liepen zagen we “Paddy’s market” – maar nu de echte! Dat winkelcentrum van dag 1 zit BOVEN Paddy’s Market. Hier hebben we ook nog even rondgestruind. Schade: een sportbroekje voor Pleunie en een kleine bloemkool. Na de ongezonde dagen in Sydney was het nu tijd om weer een gezonde maaltijd te bereiden. Samen met wat aardappelwedges en kipfilet werd het een heerlijk en romantisch diner.

Vrijdagochtend hadden we om half 10 het vliegtuig naar Auckland, Nieuw-Zeeland. Om 7 uur stonden we buiten, gelijk stopte er al een taxi die ons kon brengen en 25$ later waren we er alweer. Geen rij bij inchecken, alles ging voorspoedig – totdat ons werd verteld dat we een uur of 5 vertraging hadden. Gelukkig kregen we wel een lunchbon aangeboden en was er gratis wifi van het vliegveld. Wachten zijn we op deze reis inmiddels toch al wel gewend, nu tenminste onder prima omstandigheden!