Byron Bay is een plaatsje waar je je volgens horen zeggen wel een dag of 5 kon vermaken; wij hadden precies 24 uur! Om half 6 ’s avonds kwam de bus aan, waar we met een mini-busje naar het hotel werden gebracht. De chauffeur had er wel zin in en besloot een mini-tour door de stad te doen, zodat we wisten waar we moesten wezen.

Bij het inchecken was er een mogelijkheid om voor $7,50 te eten; op zondag hadden ze namelijk om 19.00u een barbecue. Wij dachten er eerst aan om zelf te koken, maar besloten toch om mee te doen met de BBQ. Het eten werd bereid, en hongerig sloten we aan in de rij. Naast de mais, wortel, sla en het vele brood kregen we een grote lap vlees. Helaas kregen we plastic bestek: Harrie was i.p.v. de eerste nu als laatste klaar!

’s Avonds gingen we op tijd naar bed, maar voor het slapen wilde ik nog even skypen. Skype werkte niet; tegoed op?! Na bellen met de klantenservice besloten we de sim-kaart te gebruiken om naar Nederland te bellen. Geen ideale verbinding, dus misschien lag het gewoon aan het gebrekkige bereik. We hadden later al gehoord dat we beter Telstra hadden kunnen nemen i.p.v. Vodafone.. Toch fijn om weer een stem te horen. (We krijgen niet zoveel meer mee van wat er in Nederland gebeurd; het lijkt soms wel uit het oog, uit het hart. Dus mail ons gewoon over hoe het in Nederland gaat en wat jullie doen! Wij vertellen toch ook wat wij meemaken?)

Om zoveel mogelijk uit onze dag te halen, wilden we op tijd op pad. De eerste pendelbus naar de stad ging om half 7, dus namen we aan dat we dan ook uit konden checken. Niks was minder waar: uitchecken kon pas vanaf 8 uur, en dan vóór 10uur! Erg krap, en erg onhandig! We besloten met war gratis brood (over van de BBQ) te ontbijten en een kopje thee tre drinken. Om 8 uur konden we dan eindelijk uitchecken en zijn we op pad gegaan.

De wandelroute naar de stad ging over een spoor, maar was wel korter dan de autoroute. We zijn een wandeling gaan maken via het meest oosterlijke punt van Australië en een vuurtoren. Er waren nog een een aantal walvissen te spotten, waar we dan ook even gestaan hebben. Onderweg zagen we een hoop hardlopers; en dat terwijl er enorm veel trappen en steile stukken waren!

Terug in het dorp hadden we wel honger en hebben bij de Subway een broodje gehaald. In het dorpje hebben we ook nog even rondgelopen, en zijn we langs de Backpackers World Travel gegaan. Dit was het reisbureau waar we in Darwin de hele zooi geboekt hebben; hier hebben we nog even gekletst met Maya, een Nederlandse die eerst in Darwin zat maar nu op de lokatie in Byron Bay werkt.

Met wat boodschappen namen we de shuttlebus terug naar het hostel omdat het begon te regenen. Daar hebben we nog een film gekeken voordat we pasta gingen koken. Na de maaltijd was het alweer ttijd om te vertrekken, en begin van de avond zaten we alweer in de bus. Een lange reis voor de boeg naar onze laatste bestemming in Australië: Sydney.