Door onze dag vertraging in Jerantut hebben we nog even getwijfeld wat we nog tot vrijdagavond (wanneer we terugvliegen naar Kuala Lumpur) zouden doen. Initieel was het plan om naar Perenthian Island te gaan, maar door de vertraging zouden we hier maar 1,5e dag kunnen blijven. De plaatsen op het vaste land leken ons echter zo weinig aantrekkelijk (mede ook doordat Kota Bahru de plaats is waar alle Maleisische moslims naar toe trekken voor het Suikerfeest, en laat dat ongeveer nu beginnen) dat we toch maar besloten hebben dit eiland te bezoeken.

Na de lange busrit uit Taman Negara kwamen we rond 1u ’s nachts aan in Kuala Besut (ligt vlak onder Kota Bahru). Deze kleine havenplaats doet voornamelijk dienst als opstapplek voor de boot naar de Perenthian islands. Bij het uitstappen uit de bus werden we opgewacht door verschillende taxi’s, horende bij een toer operator. Hier hebben we ’s nachts nog een bootticket naar het eiland gekocht en vervolgens gingen we een hotel zoeken. Deze bleken (het was inmiddels half 2 geweest) echter allemaal dicht. Na enig zoeken kwamen we wat lokale mensen tegen die ons wel wilden helpen. Zij hebben de eigenaresse opgebeld van een nabij gelegen hostel en deze kwam nog wel even terug om ons in te laten checken. Zo gezegd zo gedaan en uiteindelijk was het 2u geweest voordat we in bed lagen, waardoor we besloten toch maar de 2e boot van de ochtend te nemen en niet die van 7u!

Na enig oponthoud kwamen we uiteindelijk rond 11u ’s morgens aan op “Pulau Perhentian Kecil”, het kleine eiland van de twee. We hebben voor dit eiland gekozen omdat het wat goedkoper zou zijn dat het tweede eiland met een meer backpackers sfeer. Bij aankomst gelijk op zoek gegaan naar een slaapplaats, wat nog niet mee bleek te vallen! Van de 5 bezochte ho(s)tels had er slechts 1 plek! Hier dus maar snel ja tegen gezegd en de rest van de dag van het strand genoten, een snorkeltrip geboekt voor de dag erna en de zonsondergang bekeken.

De tweede dag gingen we snorkelen. Volgens de man waar we het geboekt hadden, kon dit precies in combinatie met de laatste boot terug naar het vaste land die we moesten hebben om ons vliegtuig te halen. En achteraf zijn we heel blij dat we hem geloofden, want het snorkelen was prachtig! We hebben een reuze schildpad gezien, heel veel vissen (alsof je in een aquarium zwemt), haaien en koraal. Helaas hadden we geen onderwatercamera om dit moois te fotograferen, maar wel een foto van Harrie in actie. Bij terugkomst op het eiland moesten we gelijk omdraaien om te vertrekken. De backpacks hadden we al ingepakt alleen vergat Pleunie in de haast d’r paar kleren die nog aan de waslijn hingen. Jammer, maar een goede reden om in Indonesië nog maar een keer goedkoop te gaan shoppen nu we nog in Azie zijn!