Vanaf Kota Bahru vlogen we naar Kuala Lumpur. Van andere reizigers hadden we alweer gehoord dat overnachtingen erg duur zijn in “KL”, zoals iedereen de hoofdstad noemt. Een taxichauffeur zette ons midden in Chinatown af, waar we de beste kans hadden op een backpackers-/ budgethostel. De tassen waren nog niet uit de auto, en we werden al aangesproken. Voor ongeveer een tientje per kamer per nacht konden we in een hostel vlakbij een kamer huren – en dat was inclusief ontbijt en mét wifi! De kamer zag er prima uit, dus daar verbleven we.

KL is zelf verder niet zo bijzonder. We besloten om zaterdag de 18e een wandelroute te volgen uit de Lonely Planet. Er stonden 2 routes in, die we wel konden combineren. Voordat we begonnen, gingen we eerst op zoek naar een “travel office”. Geen willekeurige, maar die ene waar Harrie zijn jas – weet u nog? – naartoe gestuurd zou worden. De straat hadden we gevonden, maar het kantoortje zelf was wat lastiger. Tijdens deze zoektocht kwamen we bij het busstation, dus konden we alvast onderzoek doen hoe we op het vliegveld konden komen. Na een aantal keer vragen kwamen we uiteindelijk bij het bureau uit, waar de jas helemaal niet was aangekomen. Een paar keer bellen leverde de informatie op dat de jas al een paar keer heen en weer was gegaan, maar er verder niks mee werd gedaan. Om uiterlijk vier uur moesten we op deze plek weer terugkomen om de jas aan de chauffeur te vragen.

De gecombineerde route leverde een probleem op; de wegen klopten niet! We kwamen erachter dat de routes niet zo mooi op elkaar aansloten als we aanvankelijk dachten. We besloten om met één route verder te gaan om niet nog meer tijd te verliezen aan zoeken. Na een wandeling begonnen we ook experimenteel aan een zoektocht naar de Petronas Towers. We zijn redelijk in de buurt gekomen, maar er waren steeds doodlopende straatjes die ons weer weg leidden.

Eind van de middag waren we weer terug bij de plek waar de bus aan zou komen. Natuurlijk was de bus niet zo vroeg, maar uiteindelijk hadden we de jas weer terug! Die avond hebben we zelf wat noodles gemaakt in het keukentje van het hostel, en zijn we nog een keer over de markt gelopen in China Town.

De volgende ochtend hebben we niet zoveel gedaan; ontbijten, inpakken en dan richting het vliegveld. Dat was Maleisië; nu naar Paul en Dorien in Indonesië!