Tijdens onze lange treinreis hadden we onze eerste (tweedaagse) stop in Irkutsk. Het verhaal over de treinreis zullen we later in 1x plaatsen. De eerste dag waren we bij het Baikalmeer te vinden (70km buiten Irkutsk), en de tweede dag was in Irkutsk zelf.

Activiteiten die bij het Baikalmeer gedaan worden, bevatten vooral boottochten die je bij mooie plekken / vissersdorpjes in de buurt brengen. Vanwege de beperkte tijd die wij hier hadden, hebben we ons beperkt tot het bezichtigen van alleen het dorpje waar we sliepen. De lokale bevolking hier leeft vooral van de visserij, en dat was overal te merken; in de haven lagen naast de toeristenboten ook vissersboten, op de markt werd vooral vis verkocht en net buiten het dorp was een visrokerij.

De volgende dag in Irkutsk hebben we door het oude centrum gewandeld (met 36 graden Celsius). Dit was onverwachts mooi, met diverse kerken, een mooie en levendige boulevard en veel winkels. ’s Avonds zijn we op tijd naar bed gegaan want om 03:50u zou de taxi weer klaar staan om ons naar het station te brengen..