Na het uitchecken bij het hostel gingen we met de metro naar het vliegveld, voor de vlucht Peking-Chengdu. Harrie heeft een KLM-pasje (via zijn vader, die vliegt veel voor z’n werk) waarmee hij op het vliegveld in de lounge mag. De voorwaarde is dat je met KLM of een partner van KLM moet vliegen. Een tweede voorwaarde was ons onbekend, namelijk dat je (binnen 24 uur) een internationale vlucht moet hebben. Helaas voor ons hadden wij alleen een binnenlandse vlucht – dus moesten we bij de “gewone mensen” zitten en gewoon betalen voor ons eten en drinken. Tegenvaller;-) Gelukkig hadden we een boekje en een puzzeltje en ging de tijd snel voorbij.

Chengdu is de Panda-hoofdstad van China. We sliepen dan ook – heel toepasselijk – in het “Mr. Panda Hostel”. Na aankomst zijn we de stad gaan bekijken. Eerst op zoek naar het beeld van Mao. Hij was het begin van de Volksrepubliek China – daarvoor waren er keizers aan de macht. Voordat we daar waren, zagen we een kapper; de foto zegt genoeg! Met de losse haartjes nog achter Harrie zijn oren en in de nek, hebben we Mao gevonden. Daarna zijn we doorgewandeld naar het park voor een traditioneel kopje thee. Dat park was enorm groot; we hebben er een hoop dansende mensen gezien en zijn getuige geweest van een fenomeen dat lijkt op ons kaartje in de supermarkt (“aangeboden” en “gevraagd”), maar aan de Chinese teksten (geboortedata en lichaamslengten) te zien leken het meer een soort contactadvertenties!

Ook hebben we de Wenshu Tempel bezocht. Mooie tempel waar we gratis wierook mochten (moesten?) aansteken. Opeens kwamen we erachter dat er bij de tempel ook een achterlijk grote tuin hoorde! Daarin hebben we ook een vijver met schildpadden gezien, en mensen die – zoals in elk park en zelfs op straat – een spelletje aan het spelen waren. Ik ken het niet, maar het was overal hetzelfde spel.

Donderdagochtend hebben we de panda’s dan ook daadwerkelijk bezocht! Hiervan volgt binnenkort een apart verslag met foto’s. Donderdagmiddag hebben we geluncht en de rest van de reis geregeld. We gaan naar Chonqing, waar we een mini-cruise doen en reizen daarna naar de stad waar “Avatar” is opgenomen. Ik heb de film gezien, dus ik verwacht hele mooie foto’s…