Terugblik: Peru

Peru was het eigenlijke begin van onze reis door Zuid-Amerika. Voor twee november hadden we hier de Inca Trail geboekt en dat was dan ook onze voornaamste reden tot opschieten in Azië en Oceanië. Ook zorgde deze deadline ervoor dat we niet alles van Peru hebben kunnen zien wat we misschien wel wilden zien. Achteraf was het misschien zelfs logischer geweest onze route door Z-A te beginnen in Ecuador of Colombia om dan af te zakken naar het zuiden, maar ook dat was niet mogelijk door de Inca Trail deadline. Een tip dus voor iedereen die ook langer op reis gaat; bedenk vantevoren heeel goed wat je vastlegt en voor wanneer!

Wat betreft de bezienswaardigheden in Peru kunnen we natuurlijk Macchu Pichu met de Inca Trail aanraden. Er zijn echter ook genoeg leuke en mooie alternatieven naast de Inca Trail (Salkantay, jungle tocht) die je niet lang vantevoren hoeft te boeken. Een dergelijke tocht naar Macchu Pichu maakt de belevenis wel veel bjzonderder.

Een andere tip is de Colca Canyon, met de Andes Condor. Werkelijk een schitterende ervaring om zo’n grote vogel zo dichtbij te kunnen zien. Mocht je haast hebben, dan is het Titicacameer aan de Peruaanse kant wel een optie om over te slaan, mocht je ook in Bolivia komen. Die kant van het meer is namelijk een stuk mooier!

Qua taal en valuta kun je eigenlijk wel iets zeggen wat voor heel Z-A geldt; er zijn eigen valuta en dialecten, maar zowat overal kun je met Spaans en US dollars terecht. Het is dan ook aan te bevelen te zorgen dat je een klein beetje Spaans kent, want Engels is niet zo goed vertegenwoordigd. En zorg voor wat cash dollars, want de pinautomaten werken niet altijd overal even goed.

3 Responses to Terugblik: Peru

 1. Wim Gotink

  Hallo Pleunie en Harrie,
  Nog niets van mij laten horen tot nu toe maar dat wil niet zeggen dat ik de stukjes niet lees.
  Ik weet niet hoe vaak jullie internet hebben en daarom wil ik jullie nu alvast hele fijne kerstdagen wensen en een goede jaarwisseling. Bent benieuwd hoe jullie deze doorbrengen. Geniet nog lekker en tot later in de sporthal

  groeten
  Wim

  • Pleunie

   Hoi Wim,

   Momenteel hebben we redelijk vaak internet, maar de kwaliteit is hier in Zuid-Amerika wat minder.
   Zelf zijn we ook erg benieuwd waar we Kerst en Oud en Nieuw zullen doorbrengen, en hoe.. De verwachting is met Kerst in Salta, net over de grens van Bolivia in Argentinië.
   Hoe gaat t daar? Alles nog op rolletjes met de jeugd? Nog veel nieuwe kids erbij? Ik zag dat t kamp nu niet in februari is, maar aan het einde van het seizoen.

   Jij ook fijne feestdagen natuurlijk en tot in april! (Vlucht naar huis is al geboekt!)

 2. pdevries.

  wel intersant maar wij gaan die reis zeker niet doen.om reden de taal.groetjesOpa en Oma.

Geef een reactie

'