Terugblik: Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland was een land waar we van tevoren erg graag naar toe wilden. Achteraf gezien zijn we ook heel erg blij dat we geweest zijn! Het land heeft een werkelijk schitterende natuur, heel erg geschikt voor een- of meerdaagse trekkings. Helaas heeft onze beperkte tijd er voor gezorgd dat we hier niet zoveel van hebben kunnen profiteren als we graag hadden gewild, maar toch.

Naast de mooie natuur is het natuurlijk een land voor de extreme sporten. Zelfs als je er niet zo van houdt, krijg na een tijdje reizen door Nieuw-Zeeland zelf de hype ook te pakken en doe je misschien nog wel iets wat je zelf niet had verwacht.

Nieuw-Zeeland ligt nog een stuk zuidelijker dan Australië, waardoor het wat frisser is. Bovendien was het nog maar net lente daar, waardoor we (eindelijk) onze jassen, vesten en lange broeken hebben moeten opduikelen uit de backpack. Naast de kou, was er ook opvallend veel regenval. Dat schijnt echter normaal te zijn. Hierdoor hebben we tegen de verwachting in regenbroeken gekocht! Bovendien heeft Nieuw-Zeeland ook plaatsen (Doubtful Sounds) waar jaarlijks ruim 7 meter regen valt!

De kosten voor reizen in Nieuw-Zeeland vallen op zich wel mee vergeleken met Australië. Het probleem is wel dat het zover weg is van de bewoonde wereld, dat het komen op zich al veel geld kost. Als je er eenmaal bent, kun je met een bedrag van ongeveer 50 a 60 NZD per dag redelijk rondkomen. De extreme dingen die je eventueel wil doen daar gelaten natuurlijk.

De Stray bus organisatie waar we mee rond zijn gereisd kunnen we ook erg aanbevelen! Hop on, Hop off in een modern jasje als ik het zo mag zeggen. Naast dat je van A naar B reist met ze, bieden ze tegelijkertijd wat informatie aan via de buschauffeur die als tourguide fungeert en kunnen ze hostels of activiteiten voor je boeken.

Nu we er eenmaal geweest zijn is onze insteek met betrekking tot Nieuw-Zeeland wel dat we er niet per se naar terug hoeven. Er zijn aan aantal dingen die we daar graag hadden willen doen (meer trekkings, bungyjumpen) maar daarvoor maken we de lange dure reis niet opnieuw. Er zijn ook genoeg andere plaatsen waar we dat naar volle tevredenheid kunnen. Verder hebben we wel min of meer de hoogtepunten van het eiland gezien. Dus een mooi land en een aanrader voor iedereen die in de mogelijkheid is er heen te gaan, maar voor ons geen land waar we snel nog terug zullen komen.

4 Responses to Terugblik: Nieuw-Zeeland

 1. Lidy

  Zo…. dit neemt niemand jullie meer af!!!
  Ik ben bijzonder trots op jullie! Zo jullie alles geregeld krijgen en wat jullie allemaal mee maken….Geweldig!!

 2. oma e opa

  Hallo,
  Toch wel een mooie belevenis, al was het wat anders dan jullie verwachtten.
  Jullie komen nu weer wat dichter bij huis en de tijd kort ook al mooi in.
  We wensen julie daar in dat andere werelddeel ook veel plezier,
  De groetjes,
  Oma en Opa

 3. pdevries.

  de terugblik opNieuw Zeeland is erg mooi,nu naar een anderdeel van de wereld,bekijk het goed,je komt er vast direct niet weer.bedankt voor de kaart uit N-Z.groetjes uut de Kuunder.

 4. Thomas, William en Liset

  Nou, eindelijk weer eens een berichtje van ons!
  We lezen meestal op de telefoon de nieuwe updates en dan reaggeer je niet zo makkelijk en snel.
  Gelukkig hebben jullie het nog steeds uitermate naar jullie zin en krijgen jullie de tijd goed om!
  Hier ook hoor, heerlijk om te lezen dat jullie ergens zitten waar de lente begint, als hier het stro alweer op de peen ligt, en we mensen aan het zoeken zijn voor het plastic leggen. Harrie, nu kom je er vanaf, maar volgend jaar vragen we je zeker weer!
  Geniet er nog van, wij doen dat iedere keer weer van jullie verhalen!

  Dikke knuffle van Thomas,
  Liefs William en Liset

Geef een reactie

'