Terugblik: Argentinie

Opvallend aan Argentinië is het eten. Bij veel mensen wel bekend zijn de heerlijke wijnen en het heerlijke vlees wat je kunt krijgen. Wij zijn door het noordwesten getrokken, wat de Argentijnse wijnregio is en zijn daardoor extra verwend met de lekkere wijnen. De lekkerste steak hebben we echter in Buenos Aires (of in Cafayate ligt eraan aan wie van ons je het vraagt) gegeten. Naast de wijn en het vlees, zijn er nog de empanada’s (al zijn ze niet typisch Argentijns, het is wel een groot iets) die je overal kunt krijgen en in alle verschillende samenstellingen. Verder zie je jong en oud de hele dag door maté drinken. Deze bijzondere variant van thee is ook echt ongelofelijk populair!

Een ander opvallende gebeurtenis in Argentinië is de sterke inflatie die het land doormaakt. Door deze inflatie willen veel mensen hun (spaar)geld niet meer in Argentijnse peso’s hebben, maar in buitenlandse valuta. Op de “zwarte markt” wordt dan ook druk gehandeld in dollars en euro’s. Het gevolg hiervan is dat je daar tot wel 50% meer voor je geld kan krijgen dan op de officiële markt. In ons geval kregen we in Buenos Aires 7,5 peso voor 1 dollar i.p.v. 5 peso volgens de officiële koers! Mocht je de dus naar Argentinië gaan, neem dan heel veel (liefst 100 dollar biljetten) cash dollars mee. Euro’s zijn ook goed, maar de 100 dollar biljetten leveren de beste koers.

Ook gerelateerd aan de economie is de in- en uitvoer. Nu zijn wij geen economen, maar er zijn hier ook beperkingen in Argentinië. Zo zijn er bijvoorbeeld geen Apple (en Pringles?) producten te koop.

Dan nog een laatste punt over Argentinië, ze hebben geweldige bussen! Daarin herkennen ze drie klassen: semi-cama, cama of first-class. De laatste is de beste klasse en hierbij kunnen de stoelen helemaal plat en krijg je een drie-gangen maaltijd, wijn, fris, en verzin het allemaal maar. Verschillende maatschappijen hebben wel een verschillende naam, zo hebben we het ook gezien als “ejecutive-class” of “premier-class”. De service en faciliteiten zijn echter allemaal vergelijkbaar. Prima te doen (als je de tijd hiervoor neemt, want 20u in een bus is geen uitzondering) voor de langere afstanden waar je tijdens een vakantie in Argentinië mee te maken krijgt.

One Response to Terugblik: Argentinie

  1. Lies de Vries.

    anders stond altijd onze email al voor gedrukt,de vorige keer kon ik hem ook niet vinden,sorrie toen geen reactie.nu we zijn al aan het sparen als wij dan volgend jaar naar Argentinie gaan dan is de zak wel vol.maar jullie hebben in dat 3kwart jaar wel vreselijk veel gezien en beleeft.nu nog een paar weken danis het over maar niemand neemt het je weer af geniet er nog van zo lang het kan met veel liefs van Opa en Oma Kuunder.

Geef een reactie

'