Het beloofde busje stond inderdaad naast het grenskantoortje. Wij waren echter de eerste passagiers en hij zou pas vertrekken wanneer de bus vol was. Na een klein uurtje wachten was het busje vol en weer een klein uurtje later waren we in San Pedro. Daar gaf de buschauffeur nog een kleine tour door het plaatsje, zodat we gelijk alles wisten te vinden. Ook hostels waren er genoeg en met een groepje uit de bus checkten we ergens in.

Ondanks dat we van tevoren eigenlijk niet gepland hadden naar Chili te gaan, besloten we toch enkele dagen te blijven. Het internet was namelijk vrij goed en Harrie had wat achterstand opgelopen in zijn werk, omdat er in Uyuni en tijdens de toer nergens in internet was. Daarbij was ook het dorpje best gezellig en leuk om een paar dagen te verblijven.

De eerste drie dagen is er gewerkt en daar valt verder weinig over te schrijven. Naast het werk, hebben we dagelijks wat door het dorpje gewandeld, veel pizza gegeten want die waren hier heerlijk en bedacht wat we nog voor activiteiten wilden doen. Daar we de prijzen allemaal aan de hoge kant vonden (zeker na Bolivia) en de omgeving erg veel leek op de dingen die we in de toer vanuit Uyuni hadden gezien, besloten we alleen wat fietsen te huren en zelf wat rond te kijken.

Bij het huren van de fietsen kregen we ook een kaart. We kenden het dorpje echter al vrij goed en in de woestijn zijn niet echt wegen dus heel erg nodig was die niet. Na een uurtje fietsen kwamen we bij een flinke rivier die we lopend zijn overgestoken. Nog weer een half uurtje laten waren we het fietsen in de snikhete woestijn al zat aan het worden en zijn we omgedraaid. Op de terugweg is Harrie nog een bergje op gefietst terwijl Pleunie in de schaduw bleef wachten. Daarna gingen we via een kleine andere weg weer terug naar San Pedro om op het pleintje wat te drinken.

De volgende ochtend zou de bus om 10u vertrekken naar Salta, Argentinië. Na een half uur wachten bij de genoemde plek (busstation kun je het niet noemen) was er echter nog geen bus. Niet veel later kwam de verkoopster om te zeggen dat de bus later zou komen. Hij moest bij de vorige stop wachten op passagiers en hij moest omrijden want een tankstation had geen benzine. Toch bijzonder wat voor redenen je kunt hebben voor vertraging…