Dag 5:
Maandag zijn we richting het noorden gereden. Nadat we de zee al gespot hadden vanuit de auto, besloten we dat er genoeg tijd was voor een toeristische route. Via Atherton hebben we een heel stuk door de hooglanden gereden. We zijn hier ook nog 2x gestopt om van het uitzicht te genieten en een waterval te bekijken. Het regende echter wel een beetje, dus lange wandelingen hebben we maar niet gemaakt.

Na een tijdje kwamen we in Port Douglas aan. Hier hebben we de camper even geparkeerd om bij de vvv te informeren naar een tour in Cape Tribulation. Dat is een plaats in het noorden van (Daintree) NP, UNESCO erfgoed. Cape Tribulation is het enige plekje in de wereld waar twee UNESCO stukken (Great Barrier Reef en Daintree National Park) aan elkaar grenzen; de slogan is dan ook “where the forest meets the reef”.

Al gauw werd ons verteld dat we daar beter zelf met de camper heen konden rijden, en dat er voor ons niet zoveel te beleven was in Port Douglas. Hierop besloten we nog een stuk door te rijden richting Daintree, waar we de volgende dag de ferry moesten nemen. We zagen in Mossman een camping en bleven daar overnachten. Omdat we er toch voor betaalden, besloten we om het zwembad dan ook maar even uit te testen. Dit was een mooi 50 meter(wedstrijd?)bad, met tribune en al! Prima camping, maar wel raar dat de vrouwen elke keer een toegangscode in moesten voeren als ze naar de wc moesten..

Dag 6:
Dinsdagochtend gingen we eerst nog boodschappen doen en even pinnen. In Daintree NP zouden niet veel faciliteiten zijn – dan gaan we niet gokken op pinautomaten! Bij de supermarkt liepen we wat vertraging op, omdat we een SIM-kaartje zagen waarmee we zouden kunnen internetten. Om zo’n kaartje te kunnen kopen, moet je echter wel al je persoonlijke gegevens laten registreren bij de kassa. En het systeem is niet ingesteld op buitenlanders..

Met een SIM-kaartje en beltegoed op zak gingen we op weg naar de ferry. Zonder problemen gingen we het park in en op weg naar Cape Tribulation. Ergens in het begin van het park zijn we een ijsje gaan eten, gemaakt puur en alleen van vruchten uit het NP. Na nog een stop bij een uitkijkpunt zijn we doorgereden naar een camping voor die nacht. Nu de camper ergens stond, hadden we wat tijd om te relaxen en rond te kijken. We konden een mooie strandwandeling maken en nog twee groene wandelingetjes; naar een uitkijkpunt en door een moeras.

Dag 7:
De laatste dag van de camper zijn we begonnen met een zonsopkomst te bewonderen. Het was enigszins bewolkt, maar het werd toch erg mooi. Na een ontbijtje hebben we de tassen ingepakt en de camper weer zoveel mogelijk aan kant gemaakt. Eenmaal op weg kwamen we al gauw in een autostoet terecht van reizigers naar Cairns. Door de bochtige heuvels en vooral dankzij de vele wegwerkzaamheden konden we extra lang genieten van onze tijd in de camper.

In Cairns aangekomen zijn we eerst langs het reisbureau gegaan om al onze tickets / vouchers op te halen, en daarna gelijk door naar het hostel (paar deuren verder). Nu al onze bagage in het hostel lag opgeborgen, hebben we de camper (met volle tank, dus onderweg nog ff tanken) zonder problemen teruggebracht naar Apollo.

Gek gevoel, nu in een bus terug naar het centrum.