Onderweg naar Queenstown werd er een stop gemaakt bij de Kawarau Bridge. Dit is de plek waar het bungy jumpen ooit allemaal is begonnen in de persoon van A.J. Hackett. Hier konden wij dan ook springen als we zin hadden. Harrie had dat heel graag willen doen, maar helaas regende het pijpenstelen en dan is $160 toch veel geld. Een aantal mensen liet zich door het weer niet weerhouden (of hadden een bon voor een gratis sprong..) en sprongen naar beneden.

Na deze stop werd er verder koers gezet naar Queenstown, de “adventure capital of the world”. Voor ons stond er echter weinig avontuurlijks op het programma. Aangezien dit de enige plek in Nieuw-Zeeland was waar we langer dan 2 nachten verbleven, had Harrie hier één dag ingepland om te werken. Dit werd vrijdag, want voor zaterdag en zondag hadden we alweer een tour geboekt.

Eerst hadden we donderdag avond echter nog een feestje op het programma staan. Een van de meisjes uit de bus was jarig en daarom gingen we met z’n allen uiteten bij Winnies, een van de bekendere pizzatenten uit Queenstown. Na het eten gingen we met z’n alleen naar de bar bij het hostel. In die bar konden we opnieuw meedoen aan een spel om bungy jumps te winnen en natuurlijk deed onze halve bus er aan mee! Het spel hield in dat 1 deelnemer aan een bungy koord werd bevestigd en vervolgens naar een tafel moest rennen om een glas drinken er af te halen. Dit moest vervolgens naar de tweede deelnemer gebracht worden die het dan zo snel mogelijk op moest drinken. Harrie’s idee om mee te doen was: als we niet winnen, heb ik in ieder geval een gratis biertje. Maar helaas waren we niet snel genoeg voor een prijs en was het drankje ook geen bier. Het was wel erg leuk! Na het spel zijn we vrij snel ons eigen hostel op gaan zoeken, omdat er de dag erna toch ook gewerkt moest worden.

Zaterdag vertrokken we voor onze cruise naar / door de Doubtful Sounds. Initieel wilden we naar Milford Sounds, maar er was in de dagen voordat wij aankwamen een lawine van stenen geweest en daardoor was de weg er naar toe geblokkeerd. Deze cruise was echter een goede tweede! Achtereenvolgens moesten we met een bus, een boot en nog een bus om bij de boot de komen waarmee we door de Doubtful Sounds zouden cruisen. Na ontvangst met een lekkere muffin en wat veiligheidsinstructies, werd er gelijk afgevaren. Tussen de regen door (Doubtful Sounds is het regenachtigste plekje van Nieuw-Zeeland en misschien van de hele wereld, met ongeveer 7 meter regen per jaar!) kregen we schitterende fjorden met watervallen te zien en opnieuw wat zeehonden. Na een paar uur varen werd de boot stilgelegd en had je de mogelijkheid te gaan kajakken en/of te zwemmen (watertemperatuur 7 graden). Wij hebben ons echter laf gedragen en zijn lekker droog en warm binnen blijven zitten!

Na het eten zijn we op tijd gaan slapen, want de wekker zou de volgende dag om half 7 gaan! Tijdens het ontbijt werd er alweer koers gezet naar de afvaar plaats. Onderweg hier naartoe hebben we nog wat dolfijnen en pinguïns gezien! Na aankomst bij onze vertrekplaats volgende week hetzelfde programma als op de heenweg: bus, boot en bus om rond 15u weer in Queenstown te zijn. Harrie had goede hoop vandaag zijn bungy jump te kunnen doen, maar helaas was Pleunie niet helemaal lekker. Die kroop dus in bed en Harrie besloot toen maar zijn werk van vrijdag af te ronden. Zo werd ons bezoek aan de adventure capital of de world dus niet echt avontuurlijk..