Bij aankomst in Maleisië zijn wij gelijk doorgetrokken naar Malakka, aangezien we ook weer terug zouden komen in Kuala Lumpur om daar het vliegtuig te nemen naar Indonesië. De bus naar Malakka vertrekt ieder uur, direct vanaf het vliegveld dus heel ingewikkeld is het ook niet. Wat wel lastig is, is om de juiste schrijfwijze van Malakka te vinden. Na uitgebreid onderzoek is mijn conclusie dat de volgende schrijfwijzen geaccepteerd zijn:

  • Malacca – Engels
  • Melaka – Maleis
  • Malakka – Nederlands

Aangezien wij een Nederlands blog bijhouden over onze wereldreis, houd ik me in dit bericht maar aan die laatste schrijfwijze.

Onze aankomst in Malakka was net na middernacht en na een taxiritje en enig zoeken vonden we een hostel voor een niet te gekke prijs. ’s Morgens wilden we eerst buskaartjes kopen, maar nu bleek dat dat alleen op het busstation kan. Weer terug dus naar het busstation. Gelukkig reden er nu wel bussen zodat we dit niet opnieuw met de taxi hoefden te doen. Na het kopen van het kaartje weer terug naar de stad om de wandeling uit de Lonely Planet te gaan lopen. Deze wandelingen staan in de Lonely Planet voor veel steden en ze bevallen ons over het algemeen wel, omdat je snel en goedkoop een indruk krijgt van de stad waar je bent. In Malakka krijg je dan veel historische gebouwen te zien, zoals het Stadhuys en een door Nederlanders gebouwde kerk. Al met al is het een gezellig stadje en prima te bekijken in 1 dag. ’s Avonds zijn we nog op zoek gegaan naar een nieuw hotel, omdat onze budget kamer wel heel erg beperkt was. De volgende ochtend zijn we vervolgens vroeg vertrokken naar onze volgende bestemming: de jungle!