Woensdagochtend kwamen we aan op Bali. Het eerste ding – horloge een uur verzetten! Daarna bagage gepakt en een taxi genomen. Na maximaal 10 minuten gooide de chauffeur ons er al weer uit met de mededeling dat we al in Kuta centrum waren. Met de bagage eerst maar bij de KFC wat ontbijten en online wat hostels bekijken.

We gingen op pad en vonden het hostel Warung Coco. Tijdens het inchecken spraken we nog met een Nederlands meisje, en hebben we de Nederlande libelle doorgegeven. De kamer was nog niet beschikbaar, dus liepen we even een rondje in de buurt tot aan het strand. Niet zo zwart als op Java, dus sowieso een succes! Bij terugkomst gingen we even rikken – en de jongens bier drinken – totdat de kamers klaar waren.

Later werden we naar de kamers geleid: supermooi “bungalow parkje” met een tuin in het midden. Airco, wifi, eigen koelkast, ruime kamer met en suite (privé badkamer), en het ontbijt zit er bij in. Ideaal voor deze twee nachten! Harrie en Pleunie testten de bedden gelijk uit (vielen als een blok in slaap) terwijl Paul nog een paar biertjes dronk en Dorien naar het strand ging.

We hadden niet afgesproken wanneer we elkaar weer zagen. Harrie en ik hadden trek toen we wakker werden, en besloten naar een restaurantje te gaan toen we niets of niemand bij de andere kamer zagen. We hadden de stoelen nog niet opgewarmd of we zagen – puur bij toeval – net Paul en Dorien de sapjestent ernaast inlopen. Natuurlijk hebben we besloten om eerst gezellig samen wat te eten, en daarna samen een sapje te drinken.

De volgende ochtend na het ontbijt moest Harrie nog wat op de computer doen, terwijl Paul en Dorien nog gingen zoeken naar een ticket terug naar Jakarta. Nu besloten we op een plek bij het strand af te spreken, maar weer bij toeval kwamen we elkaar onderweg weer tegen. De hele middag lekker op het strand gelegen en wat gezwommen. Of beter gezegd: de strijd met de golven aangegaan! Die waren hoog en sterk, maar (voor alle bezorgde ouders) de golven duwden je richting het strand en niet naar open zee.

’s Avonds gingen we eerst bij een klein tentje een loempia eten, voordat we “echt” uit eten gingen. De meiden zaten al vol.. ’s Avonds nog weer gerikt in Kuta voordat we de volgende ochtend om 10 uur met de bus naar Ubud vertrokken.