Helaas konden we niet echt uitslapen na de vermoeiende dagen op de inca trail. Na het ontbijt, moesten we pinnen om onze eerder genoemde tours te kunnen betalen. Bij de pinautomaat bleken we een limiet te hebben van 500 euro per dag in het buitenland waardoor we niet eens het volledige bedrag konden pinnen. Gelukkig deden ze daar niet moeilijk over bij het “reisbureau” en konden we de rest betalen bij het oppikken van de tickets. Na het betalen, moesten we snel inpakken om nog op tijd uit te kunnen checken. We hadden namelijk een ander hostel geboekt voor de rest van de week. Goedkoper en met een privékamer, we waren even klaar met het gefeest in dit party hostel.

Het nieuwe hostel wat we geboekt hadden was meer een Bed and Breakfast. Het was echt bij mensen thuis, waar de vrouw des huizes (of hulp?) totaal geen Engels spraken. We werden naar onze kamer op de bovenverdieping gewezen en daarmee was het klaar. Totaal geen indicatie over wat we moesten betalen, incheck formaliteiten of wat dan ook. Een ander grappig moment kwam de volgende morgen. Het ontbijt zou er bij in zitten, maar hier hadden we niks van gehoord of gezien. Na enig zoeken vonden we wat klaarstaan beneden in de woonkamer. De volgende dag herhaalde zich dit ritueel, maar dit zou ook onze laatste dag worden. Dus maar via google translate gevraagd wat we moesten betalen. Toen kwam het gekste antwoord wat we tot nu toe hebben gehad: “Dat weet ik niet, wat staat er op jullie reservering?”. Uiteindelijk zijn we er uitgekomen en mochten we ook nog blijven tot onze bus ’s avonds vertrok. Erg netjes!

De bus zou ons die nacht naar Puerto Maldonado brengen, waar we een 3 daagse jungle tour hadden geboekt. Bij het instappen in de bus hadden we weer wat verwarring. De plaatsen zijn genummerd en wij werden naar boven verwezen door de vrouw bij de deur. Boven konden we echter onze plaatsen niet vinden en toen dus toch maar beneden gaan kijken. Bleken we “businessclass” tickets te hebben! Erg fijn, omdat het een nachtbus was waarin we ook moesten slapen…

’s Morgens bij het uitstappen stond er iemand op ons te wachten die ons meenam naar het volgende kantoor. Hier konden we even onze bagage kwijt, om ergens te gaan ontbijten. Twee uur later zouden we daar opgepikt worden om dan eindelijk naar de jungle (of regenwoud, volgens onze gids was er een verschil, maar ik ben dat vergeten en weet dus ook niet meer wat dit nu was) te gaan! Na ongeveer een uur varen en allerlei prachtige lodges te zijn gepasseerd, kwamen we aan bij onze slaapplaats. Dit viel na al die prachtige lodges wel even tegen, maar was toch ook niet verkeerd. Bij aankomst konden we gelijk aanschuiven voor de lunch, waarna we nog 1,5u eigen tijd hadden.

Na deze 1,5u eigen tijd, stond de eerste activiteit op het programma. Een bezoek aan monkey island, gevolgd door het zoeken naar kaaimannen. Voor monkey island was het echter de verkeerde tijd van het jaar. Na twee uur door de jungle te zijn gestruind, nog geen aap gezien. Gelukkig hadden wij eerder in onze trip al genoeg apen gezien, zodat we hier niet lang over hoefden te treuren. Bij terugkomst op het strand moesten we nog een half uurtje wachten op onze boot voor de kaaiman zoektocht. Dit is namelijk makkelijker in het donker, dan lichten de ogen mooi op. En hier hadden we ook meer succes dan bij de apen! In totaal hebben we er een stuk of 8 gezien, waarbij een jong kaaimannetje van heel dichtbij! Aan het eind van de tocht hadden ze nog een verassing voor ons in petto, we kregen een heuse Capibara (met drie jongen!) van dichtbij te zien! Echt heel vet om dit bijzondere beest zo dichtbij en in het wild te kunnen bekijken.

Bij terugkomst in het kamp, wachtte ons diner al op ons en daarna zijn we vroeg gaan slapen, want voor de activiteit de volgende dag moesten we om 4:30u opstaan!

De activiteit op dag twee bestond uit een bezoek aan Lake Sandoval. Dit is een meer ontstaan uit een rivier, een zogenaamd hoefijzermeer (klik voor details, op de Engelse wiki staat veel meer uitleg). Hier moesten we zo vroeg naar toe, omdat we dan ook wat papegaaien en parkieten konden spotten onderweg naar het meer. Hier hebben we dan ook een paar schitterende foto’s van kunnen maken. Na ongeveer 2u wandelen over de 2,5km naar het meer, lag er een roeiboot klaar om het meer rond te roeien. Gelukkig deed onze gids het meeste werk! Op het meer hebben we vooral wat vogels gezien tot aan de eerste stop; een uitkijkpost. Deze stop werd door iedereen gebruikt om wat bij te slapen aangezien er niet veel bijzonders te zien was. Na een goed uur slapen, kwam er ineens een fikse regenbui naar benden, maar gelukkig zaten we nog droog. Na de regen zagen we ineens reuze otters! Dus snel naar beneden en in de boot om zo dicht mogelijk bij te komen. Toen we op die beesten uitgekeken waren, was het alweer tijd voor de tweede stop; de lunch. Na de lunch kwamen we bij het mooiste gedeelte van het meer, waar o.a. kaaimannen, anacondas en stingrays (roggen) zouden leven. Ons geluk bleef hier echter beperkt tot het zien van 1 stringray.

Teruggekomen in het kamp hebben we wederom wat bijgeslapen, voordat we weer verwacht werden voor het diner. Voor het eten stond er echter nog een korte activiteit op het programma; de “nachtwandeling”. Om 18u is het namelijk al donker en dan kom je andere dieren tegen in de jungle. De bekendste en spannendste hiervan: De Tarantula! Of we even met een stokje in zijn hol wilden porren om hem te voorschijn te halen… Maargoed, dan heb je ook een mooie foto! Terug in het kamp, stond het eten al weer te wachten en na het eten werd ons programma voor de volgende dag uitgelegd. Bleek dat als we nog iets wilden doen, we om zes uur klaar moesten staan! De boot terug naar het dorpje vertrok namelijk om half negen, direct na het ontbijt. Natuurlijk wilden we nog wel een activiteit doen, dus namen we nog een drankje en gingen toen snel naar bed.

De activiteit waar we zo vroeg voor op moesten staan de volgende dag was de canopy walk. Een touwbrug in de boomtoppen zeg maar. Deze hadden we in Maleisië ook al een gedaan en die was heel leuk, dus we hadden er zin in. Aangekomen bleek deze “walk” beperkt te zijn tot veertig meter, met één brug tussen twee bomen. Erg tegenvallend dus en al snel waren we weer terug in het kamp. Meevaller was dat we nu tijd genoeg hadden om onze tassen in te pakken, want hier zou na het ontbijt weinig tijd voor zijn.

Terug in Puerto Maldonado hadden we nog ruim 10u de tijd voor onze bus richting Cusco weer zou vertrekken. Deze tijd hebben we gedood met het bezoeken van de markt, een bezoek aan de “Casa de la Cervesa” (jaja; een Bierhuis!) en het kijken van “How I met your mother” op de laptop. Uiteindelijk was het dan tijd om te vertrekken en konden we wederom lekker slapen in onze businessclass stoelen.

Terug in Cusco hadden we wederom een ander hostel geboekt, welke ons was aanbevolen door een jongen die we in Nieuw-Zeeland waren tegengekomen. We hadden namelijk weer een nachtbus op het programma staan en om nu twee nachten achter elkaar door te brengen in een bus was ons iets te veel. Cusco hadden we ondertussen al gezien en onze activiteiten bleven dan ook beperkt tot wat internetten, film kijken en een bezoek aan de Hollandse bar. Daar hebben we heerlijk genoten van tosti’s, een broodje kroket, een patatje oorlog en vlammetjes. Het is dan wel niet zo als in Nederland, maar het is beter dan niets na zo’n lange tijd!