Woensdag zijn we naar Palermo geweest. Dit is een wijk met vooral veel parken en uitgaansgelegenheden. We liepen door de botanische tuinen en gingen per ongeluk verkeerd. Hierdoor kwamen we langs het Evita-museum. Als we er dan toch zijn..! Het was een interessant museum over haar leven en de invloed die ze heeft gehad. Hier was ook een foto van haar graf in de begraafplaats La Recoletta te zien, die wij eerder niet “live” hadden kunnen vinden. We lieten alle verhalen en indrukken op ons inwerken tijdens de lunch in het Evita restaurant.

Het 3 februari park in Palermo was groot, maar verder niet veel te doen of te zien. We besloten naar het hostel te gaan en te douchen, voordat we weer teruggingen naar Palermo om te stappen met onze drie vrienden.

We gingen in Palermo luxe en romantisch uit eten voordat we de rest ontmoetten bij een bar. Hier hebben we weer wat drankjes gedaan voordat we naar de volgende plek gingen – een kroeg met een verbazend grote, langwerpige tuin. Het was hier gezellig en er was prima muziek, maar de kroegentocht ging door. We kwamen bij een club waar we irritant lang hebben gewacht voordat we naar binnen mochten. Binnen waren er twee zalen, maar allebei niet met leuke muziek en de sfeer was oke maar niet echt gezellig. Wij wilden graag ergens anders heen, maar waren de enigen. Na nog even gebleven te zijn besloten we dat voor ons twee de avond erop zat en gingen met de taxi terug naar het hostel.

Vorige keer hadden we na het stappen het ontbijt net gemist; we besloten nu om even uit bed te gaan voor het ontbijt en er gewoon weer in te duiken! Eenmaal wakker hebben we rustig aan gedaan, totdat we doorhadden dat het bijna half 4 was. We gingen vlug naar de Plaza de Mayo om “de mars van de moeders” te aanschouwen. Ondertussen werden er ook de nodige voorbereidingen voor een festival op het plein getroffen, maar konden we de mars wel zien. In de tijd van de dictatuur verdwenen namelijk mannen en kinderen, waar geen opheldering over gegeven werd. De moeders gingen naar het plein om hier aandacht voor te vragen, maar toendertijd was het verboden om met groepen mensen op het plein te staan en voor het presidentsgebouw te demonstreren. Op rondjes lopen was nog geen verbod! Sindsdien komen nog elke donderdagmiddag vrouwen naar het plein en lopen de rondjes.

De Esten waren ’s ochtends al verder gereisd, maar Bijan ging ’s avonds met ons mee naar een tango-dinnershow. Voorafgaand aan de show was er een tangoles, verzorgd door twee van de dansers. Hier hebben we in een uur tijd met een grotere groep méér geleerd dan in die anderhalf uur les eerder deze week! Harrie en ik konden zonder te stoppen stijlvol over de dansvloer zweven, superleuk.

Het eten was lekker, en toen het tijd was voor koffie begon de show. De Spaanse teksten van de liedjes konden we niet helemaal volgen, maar het verhaal kregen we wel mee en de dansen waren schitterend! We hebben heerlijk genoten, en liepen rond middernacht met een lach op ons gezicht weer naar het hostel. Zo hebben we Buenos-tango-Aires stijlvol afgesloten, voordat we vrijdag met de bus naar de watervallen van Iguazú vertrokken.