Door alle vertraging (uiteindelijk ruim zes uur!) kwamen we pas laat in Auckland aan. Gelukkig reed de bus naar de stad nog wel en deze zette ons op ongeveer 200 meter van ons hostel af. Bij het inchecken werden we geholpen door een meisje uit Utrecht… Kleine wereld blijkt dus maar weer. Omdat het al laat was en we ’s morgens al weer om 7 uur klaar moesten staan voor de bus, dachten we wel in de grootste en dus goedkoopste slaapzaal te kunnen gaan liggen. Een flinke misrekening! Er zaten ongeveer 15 man in die kamer te drinken en te blowen! Die hebben we allemaal een k*t avond bezorgd door om middernacht al te vragen of ze aub weg konden gaan zodat wij konden slapen. Gelukkig werd hier niet al te moeilijk over gedaan en tegen half een sliepen we.

Zaterdag 6 oktober vertrokken we om 7 uur met de Stray bus. Stray is een organisatie die een busreis heeft ontwikkeld voor backpackers. Een dag bestaat meestal uit een stuk van A naar B, met onderweg een optionele, al dan niet gratis activiteit. De eerste dag zou onze reis eindigen in Raglan, met onderweg een wandeling naar een waterval. De wandeling stelde niet veel voor, nog geen half uur heen- en terug. Bij de foto’s hebben we een foto hiervan geplaatst.

Raglan is een plaatsje wat het Nieuw-Zeelandse Byron Bay wordt genoemd. Dit houdt in dat het voornamelijk draait om surfen en er verder weinig te doen is in het dorpje. Wij hadden echter de pech dat het slecht weer was en er dus niet gesurft kon worden. Nog meer pech hadden we bij de locatie. Deze was nieuw en viel bijzonder tegen. In de keuken waren maar 3 pannen, terwijl er ruim 30 man wilde koken en de slaapkamers waren ijskoud! Geen leuk begin van onze busreis door Nieuw-Zeeland.

De dag erna hadden wij bij het lezen van het programma aangekruist als erg leuk. Er stond namelijk op het programma om overdag een bezoek te brengen aan de Waitomo Caves en de avond / nacht door te brengen bij de Maori’s! Bij de Waitomo Caves hebben we een tocht door de grotten gemaakt genaamd tumu tumu toobing. Helaas hebben we hier geen foto’s van, maar het was super leuk!

’s Avonds waren we te gast bij de Maori’s. Dit zijn de originele bewoners van Nieuw-Zeeland. We werden door Uncle Boy welkom geheten, maar dat was nog niet genoeg. De oudste man van de groep moest meedoen aan een welkom dans. Een van de Maori krijgers deed een dans om proberen ons te imponeren (foto!). Tijdens deze dans mag je niet lachen, anders voelen ze zich beledigd! Na de dans legt de krijger iets op de grond en wanneer je de uitnodiging aanvaart, moet de oudste man dit oprapen. Tijdens dit oprapen mag je het oogcontact met de krijger niet verliezen. Ook mag je er niet overheen stappen anders heb je niet alleen de uitnodiging afgeslagen, maar heb je gelijk ruzie met ze! Gelukkig deed onze aanvoerder alles prima, en waren we welkom. Na deze plechtigheid werden de mannen en vrouwen gescheiden om een Haka (mannen) of traditionele dans (vrouwen) te leren. Bij de foto’s ook een beeld van hoe wij dit uit wisten te voeren. Voor de liefhebbers hebben we hier ook filmpjes van, te zien bij terugkomst..

Na de Maori’s werd er koers gezet richting Taupo, met overdag een bezoek in Rotorua voor raft activiteiten. Voor we in Rotorua aankwamen, hadden we echter nog twee stops: bij een poel met kokende modder en bij een bijzonder wilde waterval / waterstroom (foto’s). Beide erg bijzonder! In het raften hadden wij niet bijzonder veel zin in, want het weer was nog steeds niet al te best. Bij het schuilen voor de regen heeft Harrie nog een stuk karamel slice naar binnen gewerkt, welke ons aangeraden was door de chauffeur. Na de stop ging de reis verder naar Taupo. Dit ligt aan het grootste meer van Nieuw-Zeeland: Lake Taupo. ’s Avonds hebben we hier met een aantal man gezellig wat zitten drinken en kletsen om elkaar wat beter te leren kennen!